Japonská tradice, sladkosti z krabice

Příspěvková jednohubka před pořádným článkem. Spousta lidí se mě ptá na japonské sladkosti a jiné dobroty, které se dají pořídit jen tady. Možná ani nevíte, že je můžete mít taky. Dokonce i bez toho, abych vám je posílal nebo vozil.

Poznámka na úvod: Dnes poprvé kacířsky využívám ilustrační foto, protože své sladkosti obvykle sním dříve, než by mě napadlo je vyfotit…

Cola s příchutí kari nebo sakury, bonbóny se zeleným čajem, tyčinky s chobotničkami, v Japonsku se dají pořídit zajímavé věci, o tom není pochyb. Pokud sem ale nemáte zrovna cestu, běžně se k nim nedostanete. Díru na trhu už proto pár let vyplňují zásilkové krabice (boxy), které přesně tyhle věci obsahují.

Jednoduše řečeno. Někteří lidé mají za ušima a zjistili, že spousta jiných lidí chce to, co mají ti ostatní v jiné části světa, tak jim to začali posílat. Za peníze samozřejmě. 

Zásilky fungují na klasickém principu předplatného, kdy si vyberete některý z cenových balíčků (obvykle volíte mezi základním, standardním a prémiovým) a každý měsíc se pak můžete těšit, až pošta dorazí. Za cenu kolem 500 Kč dostanete zhruba desítku, často sezónně vybraných, dobrot k vyzkoušení, což není zase tak špatná nabídka. Na místě byste je sice koupili o trochu levněji, ale tak velký rozdíl to zase není. Stejně tak mimochodem může jít o oblečení, časopisy, hry… To ale jen pro pořádek, držme se japonských sladkostí.

Vybírat můžete z celé řady služeb. Mně osobně se nejvíce zalíbil TokyoTreat, který jsem i chvíli testoval a celkem jsem si pochutnal (a to ani nejsou sponzorem tohoto článku). Pěkně navíc pracují se svou komunitou na Facebooku a není od věci je sledovat i v případě, že si od nich nic nekupujete. Minimálně získáte pár dobrých tipů. U nás mimochodem na podobném principu fungují například Zajíci v krabici, kteří mimochodem už jednou japonský (suši) měsíc měli a velmi se povedl. Takže tak. Teď můžete mlsat po japonsku bez toho, abyste hned kupovali letenky.

A to je pro dnešek vše. Loučím se a jdu psát další článek!

PS: Víte, že 90 % poživatelných věcí, které jsou k vidění v anime a manze, si můžete reálně připravit nebo koupit? V tomhle ohledu se autoři striktně drží reálné předlohy. Proč taky měnit něco, co funguje.

Napsat komentář