Co ví Kanaďani o Japonsku? 6 videoblogů, které sledovat

Jestli patříte mezi chronické plánovače, jako jsem já, a chcete si na cestu do Japonska vyzobat co nejvíc dobrých tipů, měli byste sledovat přesně tyhle videa.

Bude to rok, co jsem shrnul své oblíbené Youtube kanály o Japonsku, které mě v podstatě nakoply k tomu, abych se na pár měsíců přestěhoval obdivovat vycházející slunce přímo u zdroje. A teď je ten správný čas pokračovat, hned z několika důvodů: 1) sbírám novou inspiraci, 2) pomalu plánuji další cestu, 3) je to zábava sledovat!

Takže bez dalšího vykecávání, protože tohle je příspěvek o videu a ne slovech… Dalších 6 kanálů, díky kterým udržuju kontakt s Japonskem:

Simon a Martina

Jsou blázni, milují jídlo a točí videa. Momentálně hlavně v Japonsku, kam se přestěhovali před rokem. Jestli si chcete udělat rychlou představu, můžete mrknout na stručné rekapitulační video, uvidíte ale pouze průřez témat, ne osobitý styl. Ten se totiž projevuje v celých epizodách a těch mají o Japonsku minimálně přes stovku… V prvé řadě jsou ale tihle Kanaďani hlavně gurmáni, takže pokud si rádi zapisujete restaurace a bistra, která při své cestě rozhodně neminout, kupte nový sešit a pusťte play.

internationally ME

Pokud je na vás první tip moc výstřední, videa Angely oceníte. Narodila se na Novém Zélandu, je to sympatická pohodářka a samozřejmě… Žije v Japonsku. Oproti ostatním vybraným sice ještě nemá tak pestrou zásobu natočených dílů, nedávno ale například rozjela hezkou sérii levných, jednodenních tripů z Tokia (první díl ve videu níže), což se minimálně mně bude hodit. A samozřejmě točí taky o jídle…

Micaela

Další z nových zářezů v mém Youtube seznamu, ze kterého mám obzvlášť velkou radost. Natáčí se totiž převážně ve Fukuoce na jihu Japonska (ostrov Kjúšu), která patří k nejpříjemnějším městům, jaké jsem navštívil. A moc videí o této prefektuře vlastně ani není, takže taková moje osobní raritka, kterou si s chutí pouštím. Micaela navíc točí dobře, videa nejsou moc dlouhá a nedrží se samozřejmě pouze jedné lokality ani tématu. Pokud chcete vypadnout z Tokia nebo Ósaky, tohle je kanál pro vás.

Mimochodem, je zajímavé, že většina známých Youtuberů v mém portfoliu jsou Kanaďani, asi dobrej oddíl…

Ramen Adventures

Tak trochu masochistický kanál pro všechny, kdo ujíždí na dobrém rámenu. Brian je totiž znalec a labužník, který rád ochutnává a zkouší ty nejlepší rámeny (nejen v Japonsku). Napsal o nich dokonce i knihu, kde vybral 50 nejlepších restaurací, bister a barů v Tokiu, do kterých se vyplatí zajít. Poselství je tedy jednoznačné, chcete se inspirovat pro své další cesty za dobrým jídlem?

PS: Brian má i stejnojmenný blog, mrkněte. Píše tam mj. o škole rámenu, kde vás naučí připravovat vlastní! Není to ale zrovna nejlevnější záležitost…

Kinoshita Yuka

50 kousků suši nebo 24 tučných koblih, to jsou pro Juku pouhé svačinky. Obvykle totiž dokáže spořádat i pár kilo masa, rýže nebo litry polévky na posezení. Jedna z nejpopulárnějších japonských youtuberek by za pár minut snědla klidně i vás, pokud by k tomu dostala něco k pití. A přitom by stále vypadala roztomile, drobně a štíhle. Jak je to možné? Nemám tušení, ptejte se doktorů. Juka mimochodem na svém kanále ukázala i výsledky své pravidelné zdravotní prohlídky a je v pořádku. Patrně více, než kdokoli z nás.

Pokud máte hlad a nemáte nic k snědku, doporučuji se na videa nedívat. Anebo si nejdříve nachystejte pořádnou svačinu. Nové díly už mívají i anglické titulky, takže si můžete projet vše hezky s komentářem.

Kan & Aki’s CHANNEL

Když jsem kamarádům v Japonsku říkal, že jsou místní děti ty nejroztomilejší na světě, nechtěli se mnou souhlasit. Snad kvůli té přílišné skromnosti, ale obecně se shodli na tom, že ta jejich drobota připomíná spíše malé zápasníky sumo, zatímco evropské děti jsou jako andílci. No, posuďte sami. Kanna a Akira totiž děti jsou. A ukázkové. Ve videích si hrají, baví se a blbnou, jak to zkrátka děti umí. Většina dílů je bohužel pouze japonsky, ale u některých najdete i anglické titulky. Mrkněte, je to zábava.

To by bylo, další zase příště. A co sledujete vy? Mimochodem, ani přes velkou snahu žádný z kanálů nepřekonal mou svatou trojici Abroad in Japan, Only in Japan a Rachel & Jun

Napsat komentář