Už jste nakoukli do Totorovy knihovny?

Ach ty články… Kdybyste věděli, kolik jich mám rozpracovaných. Práce má ale přednost a poslední dobou se mi jí nakupilo tolik, že tím blog trochu trpí. Abych ale úplně nevypadl ze cviku, budu se s vámi dělit o své knižní tipy. Na Instagramu.

Totorova_knihovna. Tak se jmenuje můj nový profil, kam od minulého týdne přidávám mini-recenze japonských knih z mé domácí knihovny. Zjistil jsem totiž, že poličky už doslova praskají pod jejich náporem a než mě zavalí, chtěl bych tady po sobě něco zanechat.

Většina tipů budou knihy japonských autorů vydaných v češtině — bez ohledu na to, jestli jde o román, sbírku básní, pohádky pro děti nebo populární komiks. Česká vydavatelství jako Odeon, Crew, Host a další dělají opravdu dobrou práci, takže je z čeho vybírat. A sem tam pro zpestření přihodím i něco v angličtině, polštině nebo japonštině, protože i takových kousků už se mi sešlo docela dost. Když se přidáte mezi sledovače, budu opravdu velmi rád.

Už teď vám moc děkuji! ☺

PS: Když už jsem v úvodu nakousl ty připravované články… Namátkou se chystá třeba rozhovor s Honzou Kudlou o Česko-japonském kulturním centru v Ostravě, článek věnovaný japonskému komiksu nebo můj útrpný příběh o zenovém cvičení v chrámu na ostrově Šikoku. No není toho málo. Brzy, čestné japonské!

Napsat komentář