Výsledky průzkumu: Nejoblíbenější japonský podnik v ČR a SR

Dávno pryč jsou časy, kdy jsme chodili na suši do asijského bistra. Různě po Česku (i na Slovensku) dnes můžete navštívit autentické podniky s nabídkou, o jaké se nám -japo-nadšencům- před pár roky ani nesnilo. I proto jsem se rozhodl udělat na sítích malý průzkum, kde jsem se ptal (hlavně) na to, který japonský podnik patří … A co bylo dál?

Egg & Noodles: „Když jsme začínaly, rámen u nás nikdo neznal“

Když jsem o Egg & Noodles neboli Anet a Zuzce slyšel poprvé, nevěnoval jsem jim velkou pozornost a možná byl naopak i trochu skeptický. No tak dvě holky v Brně dělají rámen, to už dneska není nic tak neobvyklého. Ani v Česku. Jak ke mně ale postupem času chodily další a další pozitivní ohlasy, nebudu … A co bylo dál?

Martin a Margita: „Hlavní tahák naší izakaji? Japonské jídlo plné umami a retro-maximanyální interiér.“

Na jednom z pikniků s kamarády jsme se shodli, že navzdory všem ušlechtilým myšlenkám a řečem o poznávání kultury, do Japonska všichni stejně jezdíme hlavně kvůli jídlu. A proč to taky zapírat, vždyť je skvělé! Kde ale na takové japonské hody zajít, když jsme zpátky doma? Ještě před pár roky to byl docela oříšek. Suši … A co bylo dál?