Daniela Kinoshita: „Zamilovala jsem se do atmosféry v buddhistických chrámech.“

„Zajeď si na Kójasan, je tam teď nová česká restaurace,“ říkala mi kamarádka Zíza, když jsme se jednou večer potkali v Ósace. Zajel jsem. Oslavili jsme tam s kamarády výročí 100 let Československa. A poznal jsem Danielu, která společně s manželem tenhle malý podnik mezi osmi vrcholky provozuje. Jejich restaurace Marutaka není tak úplně česká. … A co bylo dál?

Na den mnichem v Kojasanu

Navštívit Japonsko poprvé a zažít něco skutečně netradičního je kumšt. Zvlášť pokud vyrazíte na méně než měsíc. Nejdříve pořádné suši v Tokiu, nerdi (jako já) si vyrazí na podvečerní procházku po elektronické čtvrti Akihabara, pak rychle šinkansenem na chrámy do starého Kjóta a když zbude trocha času, zaskočit na relaxační koupel a při zpáteční cestě … A co bylo dál?