Co ochutnat z japonských potravin?

Představte si následující situaci. Jste v Japonsku, máte hlad, před restaurací je fronta na tři hodiny (to ani není nadsázka), takže zapadnete do první samoobsluhy. Jenže lokální potraviny vám nic neříkají… Dáte si jablko? Sotva, je moc drahé. Hledáte dál. Nechcete vybrat špatně. Už byste snědli i ten řízek, co jste si zabalili ještě doma … A co bylo dál?

Proč je onigiri nejlepší svačina na světě?

Co nejlepšího se vám vybaví, když se řekne japonské jídlo? Sedm z deseti lidí, kterých jsem se zeptal, řeklo suši, dva nevěděli a poslední utekl. Nedá se nic dělat, je čas představit onigiri. Když se někde mluví o japonské kuchyni, obvykle hned následuje rovnítko, za ním suši a vzápětí tečka. Konec. Je to tak, co … A co bylo dál?