Sladké umění: Tradiční japonské cukroví wagaši vám učaruje na první pohled

Máte rádi sladké? Takové, které skvěle chutná a je tak krásné na pohled, až je vám někdy líto se do něj pustit? V tom případě byste měli poznat japonské wagaši. Wagaši je, zjednodušeně řečeno, japonské tradiční cukroví. Tento termín vznikl někdy počátkem období Meidži (druhá polovina 19. – počátek 20. století) pro odlišení cukroví japonského … A co bylo dál?

Co si přivézt z Japonska? Jídlo!

Jasně, každý máme trochu jiné chutě. Jenže! Třeba u první cesty vůbec nevíte, vzpomínám na tu svou. A v takové chvíli je každá rada dobrá, no ne? Tak pojďme kouknout na pár drobností, kterým jsem podlehl já. Bude to určitě komunitou lidí, ve které se pohybuju, ale občas mám pocit, jako by se z Japonska … A co bylo dál?

Japonská tradice, sladkosti z krabice

Příspěvková jednohubka před pořádným článkem. Spousta lidí se mě ptá na japonské sladkosti a jiné dobroty, které se dají pořídit jen tady. Možná ani nevíte, že je můžete mít taky. Dokonce i bez toho, abych vám je posílal nebo vozil. Poznámka na úvod: Dnes poprvé kacířsky využívám ilustrační foto, protože své sladkosti obvykle sním dříve, … A co bylo dál?