Ondřej Satoria: „Vždycky jsem si chtěl proti samurajům u nich doma hodit“

„Jsi z Česka? Vy teď hrajete skvěle baseball!“ zvolali nadšeně dva japonští staříci a rukama začali naznačovat odpálení míčku. V Japonsku se totiž zrovna hrál World Baseball Classic, turnaj podobný mistrovství světa, který sledovala celá země. Česká reprezentace se na něm svou hrou zapsala do srdcí místních. A hlavně pak Ondřej Satoria, nadhazovač, který poslal … A co bylo dál?

Promiň, sumó, Japonci žerou baseball

„Kdybys mi řekl, že sedíme uprostřed fanklubu domácího týmu, vzal bych si jiné tričko.“ Můj kamarád Takajuki má specifický smysl pro humor. Třeba když ho poprosíte, aby koupil lístky na baseball, usadí vás přímo mezi modře zbarvené fanoušky Jokohamy… Přestože dobře ví, že držíte palce hostujícím žluto-bílo-černým Tygrům z Ósaky. Naštěstí už ho chvíli znám, … A co bylo dál?

Baseball v Japonsku? Sport číslo jedna

Zatímco já jsem pobíhal po Ósace s velikonočním tatarem, mladí Japonci drželi nesrovnatelně silnější nástroje. Vlastně jsem zpětně docela rád, že se nerozhodli mou touhu přenést slovanské zvyky následovat, protože by to z toho mohla být národní tragédie. Zejména v jindy tak klidné zemi. Musím ale říct, že v rukou japonských dětí i ty baseballové … A co bylo dál?

Pátek 13. si nejlépe užijete mezi zápasníky sumo

Pokud dáte na pověry a bojíte se pátku 13., navrhuji obklopit se silnými chlapy a doufat, že vás ochrání. Já to udělal na tokijském turnaji sumo a přežil jsem, takže to očividně funguje. Živého zápasníka jsem si sice neodnesl, ale pár fotek se mi nacvakat podařilo. Takže neváhejte a vstupte, drazí čtenáři, souboj těžkých vah … A co bylo dál?